Idei utile pentru a amenaja o garsonieră astfel încât să pară mai mare

Idei utile pentru a amenaja o garsonieră astfel încât să pară mai mare

Chiar dacă este mică, dacă vei ştii cum să o amenajezi pentru a crea senzaţia de spaţiu şi a fi perfect funcţională, garsoniera ta va deveni un spaţiu perfect de locuit şi îţi va oferi numeroase avantaje. Nu necesită cheltuieli mari de întreţinere şi este atât de uşor de făcut curat, de redecorat şi de amenajat. În plus, cu un fototapet bine ales, câteva tablouri superbe, poate ajunge să arate incredibil.


Iată câteva idei utile de care ar trebui să ţii cont pentru a amenaja cât mai eficient o garsonieră!

Defineşte zonele funcţionale

Când îţi propui să amenajezi o garsonieră, mai ales dacă este de dimensiuni mici, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să stabileşti zonele funcţionale şi să le defineşti şi delimitezi cât mai simplu şi mai ingenios. Chiar dacă este mică, această cameră, bine organizată, are un potenţial enorm. Rezervă-ţi timpul necesar pentru a stabili cât mai riguros necesităţile şi zonele funcţionale. Poţi lua în considerare utilizarea fototapetului pe zone mici, covoraşele care să limiteze zona, decoraţiile, etc.


Fototapet living

Ia în considerare folosirea mobilierului multifuncţional

Dacă vrei să eficientizezi spaţiul şi, totodată, să beneficiezi de tot confortul în mica ta garsoniera, poţi lua în considerare mobilierul cu dublă funcţionalitate. Un pat care se poate strânge şi transforma în canapea sau un pat care se poate ridica şi masca într-un corp de bibliotecă pot fi idei excelente. De asemenea, poţi căuta paturi care au şi spaţii de depozitare precum sertarele sau rafturile încastrate în margine. Scaunele de tip taburet pe care le poţi utiliza şi ca măsuţe ar fi alte idei versatile şi utile. 


Creează zone de depozitate inteligent mascate

Pentru ca garsoniera ta să pară mai mare, ordonarea şi depozitarea cât mai eficientă a lucrurilor este un aspect esenţial. Poţi lua în considerare rafturile suspendate, mobilierul structurat încorporat sau dressingurile cu uşi glisante din tavan până în podea. O idee ingenioasă poate fi să maschezi corpurile de mobilier acoperindu-le cu acelaşi tapet ca şi cel de pe perete. Însă, pentru a nu îngreuna camera, alege un fototapet cât mai discret, în culori deschise şi suave. 

Un paravan despărţitor poate ajuta să eficientizezi spaţiul. De asemenea, poţi folosi un corp cu cărţi sau un alt corp de depozitare pentru a delimita spaţiul de dormit şi a beneficia de un minimum de intimitate. 


Foloseşte perdelele pentru a împărţi spaţiul

Dacă nu îţi place ideea de paravane pentru a delimita zonele, poţi folosi perdelele diafane. Le poţi agăţa din tavan pentru a delimita zona de dormit de camera de zi sau de bucătărie şi a crea spaţii funcţionale drăguţe. 

Utilizează zona de la intrare

Într-o garsonieră, fiecare centimetru este valoros şi trebuie valorificat, încă de la intrare. Foloseşte acest spaţiu în mod ingenios şi montează dulapuri de depozitare multifuncţionale. Un pantofar pe care să îl poţi folosi şi ca taburet pentru a te încălţa şi descălţa sau un cuier cu oglindă şi cu un dulap pentru haine sunt piese utile. Totodată, pentru a crea senzaţia de spaţiu, în acest mic loc poţi aplica un tapet delicat, deschis la culoare şi cât mai aerisit. 

Ridică-te pe verticală

Pe lângă faptul că poţi folosi pereţii pentru a monta etajere suspendate şi a ridica spaţiile de depozitare pe verticală, este important şi să creezi senzaţia de cameră înaltă. Poţi obţine acest efect cu un tapet cu dungi verticale, montând o perdea scurtă deasupra ferestrei sau adăugând piese de decor suspendate pe pereţi şi tavan.


Organizează-ţi cât mai riguros dulapul

Dacă ştii cum să te organizezi, întotdeauna va fi loc suplimentar în dulapurile tale şi garsoniera va arăta mereu ordonat. Foloseşte organizatoarele pentru a-ţi păstra hainele, containerele de depozitare pentru lucrurile pe care nu le foloseşti în acel sezon şi pe care să le poţi pune sub pat, etc.

Limitează schema de culori din designul de interior

Dacă nu vrei ca spaţiul să devină supraaglomerat, trebuie să ai în vedere o schemă de culori cât mai simplă. De asemenea, nu trebuie să uiţi că nuanţele deschise creează senzaţia de spaţiu. Indiferent dacă este vorba despre fototapet sau un tablou canvas, limitează-te la o schemă cât mai minimalistă de culori. 

Comentarii