Instrucțiuni detaliate pentru aplicarea tapetului 


Pregătește urmatoarele(poti consulta pagina cu accesorii aici):


 1. Adezivul pentru tapet (se poate achiziționa de aici sau din orice magazin de bricolaj)
 2. 1 litru de apă rece
 3. Recipient pentru prepararea adezivului
 4. Creion și bandă de hârtie
 5. Foarfeca
 6. Instrument de masurat (ruleta, metru, etc...)
 7. Nivela cu bula de aer (boloboc / se poate înlocui cu un obiect mai greu legat de o sfoara) 
 8. Pensula pentru adeziv 
 9. Rola pentru nivelarea tapetului
 10. Cutter/cutit cu lama retractabila
 11. Un burete moale sau o laveta

Inainte de a incepe 1. Pregatirea peretelui. Suprafata peretelui trebuie sa fie curata, uscata si fara urme de grasime,  (cele mai bune rezultate sunt obtinute pe un perete cu un strat de finisaj alb). Tapetul poate masca micile imperfectiuni ale peretelui, dar daca imperfectiunile sunt mai mari, trebuie nivelat inaintea aplicarii tapetului. Inaintea aplicarii, daca este cazul, va rugam sa indepartati orice reziduu al fostului tapet.
 2. Taie rola de tapet de-a lungul liniei punctate.
 3. Aranjeaza fiecare fasie de tapet in ordinea corecta si verifica imaginea de ansamblu sa nu aiba erori. Fiecare margine trebuie sa se potiveasca cu urmatoarea fasie. Daca identificati orice eroare, contactati-ne pentru a inlocui produsul.
 4. Pregateste adezivul. Daca folositi adezivul achizitionat de la noi respectati urmatoarele: Amestecati pungulita de adeziv (50g) intr-un litru de apa rece si apoi asteptati 15 minute. Dupa 15 minute amestecati din nou adezivul. Acum puteti sa incepeti aplicarea.  
Nota: Din cauza procesului de uscare a adezivului - nu recomandam aplicarea in zone cu umiditate scazuta si cu temperaturi mai mici de 10°C. Temperatura optima pentru aplicarea tapetului si uscarea adezivului este cuprinsa intre 18-21 °C


 Aplicarea fototapetului


 1. Utilizand un instrument de nivel si un metru, marcheaza linii verticale la fiecare 50cm pentru a delimita zonele de aplicare a tapetului.
 2. . Daca peretele include o fereastra, pentru confortul tau, recomandam ca acesta sa fie punctul de pornire in segmentarea suprafetei, apoi te indrepti spre colturile incaperii.
 3. Aplica adezivul deja preparat in zona dedicata primei fasii de tapet (adezivul poate depasi granita celor 50cm). Intinde adezivul in strat subtire cu ajutorul pensulei. Asigura-te ca stratul sa nu fie gros si sa fie intins uniform pe suprafata marcata. Nu aplica adeziv pe fototapet.
 4. Ia prima bucata de fototapet. Asigura-te ca decorul va atinge inaltimea potrivita si incepe cu bucata aferenta coltului din dreapta. Ruleaza fasia de fototapet cu grija, incepand de jos si aplica-o pe perete astfel incat sa impiedici murdarirea fototapetului.
 5. Aseaza partea superioara a rolei la locul potrivit si la inaltimea corespunzatoare segmentului de perete cu adeziv. Apoi, cu grija, intinde banda si lipeste-o pe toata lungimea.
 6. Verifica daca prima banda de fototapet se incadreaza corect intre cele doua marcaje paralele. Daca banda nu este asezata corect, repozitioneaza/gliseaza usor banda, astfel incat sa se afle in pozitia corecta de-a lungul liniilor trasate anterior.
 7.  Utilizand o perie, slefuiti cu atentie suprafata peretelui, eliminand  imperfectiunile/inegalitatile si bulele de aer. Actioneaza cu peria printr-o miscare circulara, din centru catre extremitati, pornind din partea de sus. Actioneaza cu grija, astfel inca peria sa nu se murdareasca de adeziv.
 8.  Repeta acesti pasi pentru celelalte benzi de fototapet. Retine ca marginile modelului trebuie sa se imbine in mod egal.
 9. Surplusul de adeziv poate fi indepartat cu un burete sau o carpa moale umeda. Ai grija - frecarea suprafatei unui fototapet cu un burete uscat poate deteriora printul
 10.  Dupa ce ai terminat aplicarea si decorul a fost netezit cu o perie, indeparteaza cu un cutter toate marginile albe sau surplusul pe care doresti sa il elimini. Asigura-te ca acel cutter este curat si ascutit. Utilizarea unui cutit neconform, poate duce la deteriorarea fototapetului.

Dupa aplicare

 1.  Inca o data, asigura-te ca fototapetul a aderat corespunzator la intreaga suprafata a peretelui, ca rolele au fost aplicate egal si ca imaginea decorului nu este deformata. Cea mai buna evaluare se poate face de la o distanta de 1-2 metri. Daca, imediat dupa aplicare, vei considera ca imaginea nu corespunde, poti ridica segmentul de fototapet pentru a-l rearanja. Acest lucru este posibil doar la scurt timp dupa aplicarea pe perete.
 2.  Utilizand o rola de vopsea (trafalet neted), netezeste inca o data suprafata fototapetului. Este posibil sa mai ramana mici bule de aer pe care nu le vei putea indeparta, insa acestea dispar in 1-3 zile.
 3.  Aminteste-ti sa pastrezi in camera o temperatura peste 10°C, iar camera sa fie aerisita constant.
 4.  Nu incerca sa fortezi procesul natura de uscare a fototapetului. Nu folosi nici un dispozitiv care sa accelereze procesul de urcare. Daca este posibil, evita o incalzire rapida, mai ales daca fototapetul este aplicat in apropierea unor surse de incalzire.